Cart 0

Fasting vs Feasting

Assalamualaikum.. hari ni sis nak share sikit tentang berbuka secara moderate, kita semua bila dh berpuasa seharian tekak pun meminta mcm2 nak disumbat. Jadilah cerita rambang mata di bazar Ramadan.. betul tak?
.
Dah beberapa hari berpuasa ni, pernah tak beli makanan tapi tak sentuh pun dan buang je esok hari sebab tak sempat nak makan atau terlalu kenyang. Sempena bulan yang mulia ini, marilah kita membeli secara moderate untuk mengelak pembuangan makanan yg lebih banyak tu.
.
Ini petikan dari Muslimah Bloggers , “Islam is a moderate religion, where in we are urged to be balanced in all our affairs. Let us take heed and give this month the reverence due and focus on nurturing our spiritual selves and remember that Ramadan is a month to fast and not feast!”
.
Selamat berpuasa semua.



Older post Newer post